Ipari hővisszanyerős szellőztetők

Gyártás egyedi igények szerint! Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek ipari alkalmazása

A szellőztető rendszerek alkalmazása – közismertebb nevén az „elszívás” – ma már állandóan jelen van hétköznapi életünkben. Napjaink modern ipari létesítményeiben és csarnokaiban szintén egyre nélkülözhetetlenebbé vált a szellőztetéstechnika illetve a légtechnika megléte. A 21. század kihívásainak megfelelő ipari szellőztető rendszerek nem kizárólag a munkafolyamatok alatt elvárt maximális üzembiztonságot szavatolják a szellőztetés során. Alkalmazásuk az energiaköltségek jelentős csökkentése miatt is megfontolandó a legtöbb területen. Kevesen tudják, de a szellőztető rendszerek az elszívás, befújás valamint a friss levegő biztosítása mellett egyes esetekben az atkák és penészgombák kialakulásának megakadályozását is jelenthetik. A szellőztető berendezés ugyanis a folyamatos levegőcserét úgy hajtja végre, hogy nemcsak mindig friss levegő jut az épületekbe, de a beáramló szárazabb levegő miatt penész sem tud kialakulni a falakon. A hővisszanyerős szellőztető rendszerek elsődleges célja is természetesen a gazdaságosság. A megfelelően telepített technológia ugyanis az ipari létesítményből kifújt levegőt nem egyszerűen a szabadba juttatja, hanem az elhasználódott levegőből kivont hőt felhasználva fel is melegíti a beszívott friss levegőt működése során. Ez pedig jelentős energia-megtakarítást jelent.

Ipari létesítmények levegőminősége

A ipari komplexumokban és különböző csarnokokban dolgozók komfortérzetének biztosítása ma már alapkövetelmény. A hasonló létesítmények többségében a levegő mennyisége is jelentős lehet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy téli üzemben a friss levegőt fel kell fűteni, nyáron pedig lehetőség szerint le kell hűteni. Energiatakarékosság szempontjából kiemelten fontos a hővisszanyerős szellőztető berendezések alkalmazása. A kellőképpen átgondolt és jól megtervezett hővisszanyerős szellőztető rendszerek kellemes komfortérzetet biztosítanak az alkalmazottaknak. A szóban forgó rendszerek a folyamat költséghatékony megteremtését azoknál az ipari létesítményeknél is szavatolni tudják, amelyekben a nagy belmagasságú terek miatt egyébként nehezen, vagy csak nagy hőveszteséggel oldható meg a szellőztetés. Az ipari létesítmények egészséges levegője önmagában már azért is kívánatos, mert életünk nagy részét az ilyen zárt terekben töltjük. Az ipari csarnokok zárt tereiben lévő levegő sokszor nagyon szennyezett, amiről a dolgozó gyakran nem is tud. A friss levegő, valamint a megfelelő oxigénmennyiség pótlása jelenthetne ugyan megoldást, ám józan emberi ésszel belátható, hogy ez az év nagy részében – különösen a téli hónapokban – utóbbi egyáltalán nem oldható meg. Hővisszanyerős szellőztető rendszerek alkalmazása nélkül költséghatékonyan szinte lehetetlen a mennyezet alatt felgyülemlett meleg levegő visszajuttatása azokba a zónákba, ahol a dolgozók tartózkodnak.

Amitől a rendszer hatékonyabb

Az építőiparban dolgozó mérnökök egyöntetűen állítják: modern korunk energetikai szempontból hibátlan épületeinek és létesítményeinek ismertetőjegye – a kiváló szigetelésen kívül – az, hogy légterük rendszerint egységes és tömör. A kifogástalan energetikai paraméterek ellenére azonban a fentiekhez hasonló zárt légterű helyiségekben is szükség van a megfelelő minőségű friss levegő biztosítására. A hővisszanyerős szellőztető berendezések mindenekelőtt abban hoztak újat az ágazatban, hogy a friss levegő szállítását a lehető legnagyobb hőveszteség-minimalizálással oldják meg. Az ilyen típusú rendszerek esetében a hőveszteség csupán 10 %! Jelenlegi tudásunk szerint ipari üzemek dolgozói tereinek szellőztetésére a hővisszanyerős szellőztető technológiánál nincs energiahatékonyabb megoldás. Nem véletlenül vált az eljárás egyre elterjedtebbé a különféle légtisztító és szellőztető berendezések között. Miközben jelentős hőmegtakarítással biztosítja a megfelelő friss levegőt, nemcsak a munkavégzés során esetlegesen keletkező párát, polleneket, port valamint baktériumokat szállítja el, de az adott ipari tevékenység során keletkezett különböző káros anyagokat is. A hővisszanyerős szellőztető rendszerek használatával nincs szükség ablaknyitásra, ily módon zajos környezetben is rendkívül praktikus.

Formatervezés, energiahatékonyság, minőség

Cégünk profiljának egy szegmensét az ipari felhasználásra tervezett hővisszanyerős szellőztető rendszerek teljes vagy részleges kivitelezése adja, amelyek nemcsak kiváló minőségű és formatervezett termékek telepítését, de többségében energiatakarékos illetve könnyen szabályozható rendszerek kiépítését is jelenti. Az ipari hővisszanyerős szellőztető rendszereink csúcsminőségükkel valamint kiváló hővisszanyerési hatásfokukkal megbízható és energia-hatékony működést biztosítanak a legtöbb területen.

Magyar nyelvű ismertető

Deutsch Literatur

EGYHELYSÉGES VAGY SZOBAI HŐCSERÉLŐS SZELLŐZTETŐK

Rólunk

Cégünk 2006 tól foglalkozik épületgépészettel, hőtechnikával, solar rendszerekkel. Termékeinket magas minőségben kivitelezzük, folyamatosan fejlesztünk. évről évre nő az elégedett ügyfeleink száma.

Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site